HROMOS

PROIZVODNI ASORTIMAN

Prohromske ograde su jedan od najatraktivnijih načina da ukrasite stepenice – unutrašnje ili spoljašne. Prohrom se kao materijal u građevinarstvu široko primenjuje u opremanju enterijera i eksterijera zbog svojih vizuelnih i fizičkih karakteristika. Prohrom je zapravo nerđajuči čelik i odlikuju ga visok stepen otpornosti na atmosferse uticaje, čvrstoća i lako održavanje. U smislu estetike. ograde ne treba zanemariti jer, baš kao i drugi detalji, ograde na stepeništu mogu ostaviti jak utisak i biti svojevrsna vizit karta vašeg stila i prostora u kom živite. Pošto je ograda element koji se prilagodjava obliku stepeništa i veličini, važno je da se može dizajnirati u bilo kom obliku – od dugačkog ravnog oblika, preko zakrivljene linije, potpuno kružnog… Prohrom pruža velike mogućnosti za prilagođavanje u ovom smislu.

Sama ograda oko stepeništa može biti jak, upadljiv dizajnerski element ili, ako ste mirnijeg karaktera, moguće je potpuno neprimetno uklapanje u enterijer ili eksterijer.

Prednosti prohromskih ogradaje u tome što su elegantne i otpornije su od nekih drugih materijala. Takođe, mogu se kombinovati sa drugim materijalima i detaljima i tako dati jednistveni vizuelni efekat. Elegantan izgled prohromskih ograda omogućava se poliranjem do visokog sjaja, matiranjem, brušenjem ili četkanjem.Takođe, ove ograde će biti otporne na rđu i koroziju, kao i na visoke temperature. Trajne su i nema potrebe za zaštitom periodičnim farbanjem. Prohromske ograde imaju savršen spoj čvrstoće i težine. Kao jedan od nedostataka ovih ograda često se navodi to da nisu baš jeftino rešenje ako želite da uštedite na ogradi za stepenište.

Za održavanje ograda od prohroma možete koristiti politure koje se upotrebljavaju za hromirane delove automobila. Za spoljne stepenice koje se prave sa posebnom zaštitom, biće dovoljno da pustite kišu da spere prašinu. Vi možete s vremena na vreme upotrebiti sunđer ili meku krpu sa malo rastvorenog deterdženta. Za poliranje se preporučuje upotreba sredstva za pranje stakla, ali bez hlorida. Za tvrdokorne i jače mrlje i fleke, upotrebite sredstva na bazi alkohola. Unutrašnje prohromske ograde najčešće traže čišćenje od otisaka ruku za šta će Vam biti sasvim dovoljno sredstvo za pranje sudova ili prozora i meka krpa. Spoljne prohromske ograde trebalo bi čistiti detaljnije na svakih 6-10 meseci, a ako su više izložene nečistoćama onda na 3 do 6 meseci.

INOX UNUTRAŠNJE OGRADE

Izrađuju se od različitih vrsta profila te kao takve daju odličan izgled Vašem domu.
Različitim materijalima (drvo, staklo) u kombinaciji sa Inox-om dobijamo ograde koje su dugotrajne i lake za održavanje.

Izrađuju se od visokokvalitetnog inox-a u kombinacijama:

• lnox + Staklo

 

INOX SPOLJAŠNJE OGRADE I KAPIJE

Izrađuju se u klasičnim i modernim varijantama. Veliki izbor i modeli su prilagođeni
svačijim ukusima i željama. Kapije se izrađuju kao klizne, viseće i dvokrilne sa mogućnošću ugrađivanja električnih motora i brava.

Kombinacijom više profila dobijamo estetsku vrednost ali i funkcionalnost.

INOX NADSTREŠNICE

Inox nadstrešnice u kombinaciji Inox-staklo, veoma su atraktivne i modernog su izgleda. Nadstrešnice koje se izrađuju u ,,Hromos“ nisu samo funkcionalne već imaju i estetsku vrednost.

Izrađuju se po porudžbini i Vašim željama. Modeli se izrađuju u više dimenzija, modela i varijanti.

INOX KRUŽNE STEPENICE

Inox kružne stepenice zauzimaju minimum prostora u Vašem domu.

Stepenice se izrađuju u kombinaciji:

• konstrukcija-Inox / Gazišta – drvo (bukva, jasen, hrast) / Ograda – Inox

• konstrukcija – Inox / Gazišta – Inox / Ograda – Inox

• konstrukcija – Inox / Gazišta – staklo / Ograda – Inox

Stepenice se izrađuju u različitim varijantama i prečnicima, a sve prema Vašim željama i potrebama.

SPREMNI SMO ZA SARADNJU

Iskustvo, stručnost i dobre poslovne namere su vrline koje izdvajaju Hromos i čine ga Vašim pouzdanim poslovnim partnerom.

Zapratite nas